tisdag, maj 31, 2011

Av tygerna blev det

...bland annat en tygtavla. 


Det här tyget är ett riktigt lyckopiller och fick en plats där jag kan njuta av det varje dag! 


 Tavlan matchas av en liten kudde i samma tyg. Att bli lika glad av.

Och på andra sidan är det ett annat av de ljuvligaste tygerna. Jag sydde kudden med "örngotts-öppning", och dekorerade kanten med ett prickigt band.

Men det här var inte allt det nysydda, det kommer mer! Fler bilder från vardagsrummet dyker också upp snart... 

måndag, maj 30, 2011

Ljuvligaste tygerna

... hittade jag i Xoeindings fina tygshop för några veckor sedan. Jag har redan visat två av dem, och här får ni se resten. Kolla in dem alltså! Riktiga karameller, och väldigt mycket "erry", eller hur?!



Så fina att jag nästan smäller av!


Det blev visst en liten bloggpaus från mitt håll. Jag hoppas att ni klarat er fint ändå. ;)
Då jag inte spenderat (för mycket) tid vid datorn har jag istället bland annat hunnit med att sy lite smått och gott (av tygerna ovan). Vad det blev får ni såklart se snart. :) 

Under min frånvaro har besöksantalet tickat över 10000 och jag närmar mig sakta men säkert 100 följare. *glad* Snart dags att fira med andra ord! :)

onsdag, maj 25, 2011

Vacker som en ros



En av de vackraste rosor jag sett står i en liten vas hemma hos mig just nu. Har nio till, men just den här har slagit ut och blivit mycket större och vackrare än de andra. Rosorna köpte jag på torget i Helsingör i lördags. 10 stycken för 35 dkk! I Sverige får man nog betala 10-15 kronor styck för rosor i den här storleken...


Vykortet kom från mamma som varit i Italien. Gulligt, eller hur? Men jag vet inte hur man ska tolka texten...Genom att använda Google translate så fick jag fram att "Colazione da Lucifero" betyder "Frukost av Lucifer". Hmmm...? :P 

Den lilla lila vasen som rosen står i är en loppisfavorit. Glasunderlägget är IRA.

tisdag, maj 24, 2011

Kort och paket

Igår skickade jag iväg fem små paket till fem snälla bloggare som jag ville överraska.  Egentligen skulle jag vilja skicka paket till er alla, men eftersom portot i Sverige kostar en hel del så går det ju  tyvärr inte... 

Till Pysselpralinen gjorde jag ett kort med "passande" motiv :) (hon gillar att baka, har jag förstått)


Det här fina paketet fick jag av henne.

Vilka andra som fått paket avslöjar jag när jag vet att de kommit fram. :) Här kommer en väldigt suddig bild på hur de såg ut i alla fall....

måndag, maj 23, 2011

Lucky Star (sunflower/seafoam)

Igår fick ni se en liten "sneakpeak" av min senaste tapetmobil/girlang/pappersdekoration (vad ska jag kalla dem?!) Här kommer "the full picture".


Den fick namnet Sunflower/Seafoam eftersom jag associerar färgerna med solrosor och havsskum. :) 


Den gör sig väldigt bra på min ljusturkosa köksvägg, men detta till trots är den nu till salu i min shop, som premiärvara! (Fler bilder, pris och info hittar du där) Först till kvarn....

söndag, maj 22, 2011

Söndagsbild - blommor i strandväska



Den gula strandväskan och hortensiorna köpe jag i Helsingör igår. Ovanför ser ni min senaste Lucky Star-mobil, som faktiskt blev klar för några månader sedan men som jag glömt att visa. (Ska visa fler bilder på den senare, och sedan kommer den att hamna i min shop.)

Och här får ni en närbild på hortensiorna också, bara för att de är så himla vackra!


Har en likadan strandväska i cerise som jag förvarar pysselmaterial i. Om du är sugen på en så kan jag tipsa om att H&M säljer likande i turkost och svart. 

Idag blir det pyssel för hela slanten. Hoppas du får en fin söndag! 

Kika in i Fabriken för att se fler söndagsbilder. 


lördag, maj 21, 2011

Dagens shopping

Dagen har varit underbar! Solen lyste, fåglarna kvittrade och Helsingör sjöd av liv och glädje. :) Det var givetvis några färgglada saker som fick följa med hem från några av de härliga butikerna i Helsingör.

Lite pappersvaror blev det, som vanligt. Bland annat de här söta klistermärkena (från butiken Stjernedrys). 

Lite smått och gott i läckra färger, allt utom durkslaget kommer från Tiger. 

Blommor inhandlades givetvis också, hur kan man låta bli när de är både finare och mycket billigare än dem man kan få tag på här hemma... Två hortensior för 70 dkk och en bunt med tio stora och långa rosor för 35 dkk är ju rena kapet, tycker jag! 


Färgglada pappersvaror

Är det något man inte kan ha för mycket av så är det fina och färgglada pappersvaror. Det är en sån sak som jag aldrig kan låta bli att köpa. I Danmark kan man fynda massor av sådant, och kanske blir det mer idag (åker till Helsingör).


Korten (+blocket de ligger på) och paketet med blandade pappersbitar har jag köpt hos Tiger. Pappersrullarna kommer från Grönlykke (de tre till vänster) och Söstrene Grene (de två till höger). 

torsdag, maj 19, 2011

Blogcandy!

Häromdagen köpte jag lite fint Love Hearts-godis som jag fotade för att de var så fina. Jag ville göra något kul med bilderna och kom på att jag kunde ge dem som en liten gåva till er mina kära läsare! Jag är så glad och tacksam för alla fina människor som läser, följer och kommenterar på min blogg och vill ge er något tillbaka. 



Dessa bilder är alltså fria att använda i sidebaren på din blogg (enligt anvisningarna nedan).


1. Klicka på bilden  för att få upp bildens adress och kopiera adressen.

2. Lägg in den i din sidebar (med bild-gadgeten).

3. Länka bilden till detta inlägg (för att ge fler möjlighet att hämta bilden). 

4. Lämna en kommentar så att jag hittar till dig! :)

PS: Tack för alla fina kommentarer om mitt kök i förra inlägget, varenda en värmde mitt hjärta massor!

Ha en fin fredag!

onsdag, maj 18, 2011

Mitt karamellglada kök



Idag bjuder jag på bilder på några favoritdetaljer från mitt karamelliga kök!

I teskåpet trängs fina burkar och förpackningar med varann. Min älskade Kartell-lampa gör mig glad varje dag! Den blommiga skärbrädan kommer från Nästet-shop och de två andra från Lagerhaus. Nespressokapslar förvaras i en tjusig IRA-burk.

På väggen hänger en tidningshylla för mina inredningsmagasin. Livingetc och Family Living är mina favoriter. I köksskåpen har jag massor av fint porslin, det är nämligen en av mina "laster". Kryddhyllan är full av gamla glasburkar med kryddor i och på diskbänken står den roliga diskborsten från Clas Ohlson. I Bliw-bubblan förvaras diskmedel, den är ju mycket snyggare än en diskmedelsflaska. :)

Hoppas att du har en mysig onsdagskväll! Vi hörs!

tisdag, maj 17, 2011

Tisdagstema - En kär pryl

Jag har funderat fram och tillbaka kring vad jag skulle välja till veckans tisdagstema, en kär pryl... Men tillslut kom jag fram till att jag inte kunde välja något annat än den här:


 Min iPhone faller utan tvekan in under begreppet "kär pryl". Den är min följeslagare i vått och torrt och det är den manick jag spenderar allra mest tid med. Favoritsysslan är såklart att läsa bloggar (på bilden är det den urhärliga bloggen Nästet jag surfat in på), men den är ju också bra till så mycket annat! Ibland undrar jag hur jag klarade mig utan, och ibland undrar jag om jag utvecklat ett ohälsosamt beroende... :P

Jag har ett antal färgglada skal till min lilla vän, ett lila pryder den för tillfället. Tyget på bilderna är ett av mina nya favorittyger (från Xoeinding).

Nu ska jag ta en tur till Fabriken och kolla in vad andra bloggare har för kära prylar. Gör det du med! :)

PS: Till mina norska läsare vill jag ge en något försenad "Gratulerer med dagen"-hälsning! Hoppas att ni haft en underbar nationaldag! (Ibland önskar jag att firandet på Sveriges nationaldag var lika storslaget som ert.)

måndag, maj 16, 2011

Helgens loppisfynd

Jag hade ingen särskild loppislycka i helgen men jag hittade i alla fall en kul lampfot (som ska målas och få en fin skärm) och en stor plastkorg (kattlekskorg, tvättkorg, förvaringskorg?) i min älsklingsfärg.


Tyget som syns under lampfoten är ett av mina nya finfina från Xoeinding, jag visar resten snart!

söndag, maj 15, 2011

Söndagsbild - Blomster i skål


Bättre sent än aldrig, här kommer äntligen veckans söndagsbild. När blommor som fortfarande är fina trillar av, eller börjar vissna, så lägger jag dem i en skål vatten. På så vis kan jag njuta av dem ännu en liten stund... 

Fler söndagsbilder hittar du som vanligt i Fabriken

Önskar dig en fortsatt fin söndagskväll och att du får en kul kommande vecka!

lördag, maj 14, 2011

Solkatter i köket

Jag blir lycklig över det fantastiska ljuset som flödar in genom köksfönstret på kvällarna och träffar det färgade glaset i vitrinskåpet och blir till vackra solkatter på väggen.  I fönstret ligger min söta Sezza och lapar sol.


Och på köksbordet blommar en blå hortensia, min favoritblomma. 


 Det blev en liten (ofrivillig) bloggpaus här (dels eftersom Blogger låg nere torsdag-fredag). Men nu är jag tillbaka och inom kort kommer fler färgglada köksbilder, samt bilder på nya loppisfynd och fina retrotyger.

Ikväll blir det grillning och Eurovision Song Contest för hela slanten.  

Önskar dig en härlig lördag!

onsdag, maj 11, 2011

Vinnaren av presentkortet är...


Grattis Cathrine
Du har vunnit min tävling i samarbete med LyxigaPlåtburkar.se om ett presentkort på 300:-
Maila mig din adress så att jag kan vidarebefordra den till LyxigaPlåtburkar som sänder vinsten till dig. errymerry(a)hotmail.com

måndag, maj 09, 2011

Måndagsbilder

 
Några bilder och några ord - blommorna heter Kristi törnekrona och är väldigt fina, tycker jag. Kissen heter Sezza och är sötast i världen! :) 

Om du vill ha likadana burkar som jag har i mitt kök så har du några timmar till på dig att vara med i min tävling (tyvärr gäller det bara er som har adress i Sverige). Tävla här!
Hoppas att du har en fin måndag!

Sista chansen...

...om du vill vara med i min tävling där du kan vinna ett presentkort på 300:- från LyxigaPlåtburkar.se.


Tävlingen avslutas ikväll kl. 23.59, och vinnaren presenteras imorgon. 

Tävla här!

söndag, maj 08, 2011

Söndagsbild - Blå loppisfynd

Idag besökte jag bakluckeloppisen som går av stapeln på en stor grusparkering i mitt kvarter varje söndag.Vädret var underbart och det var fler säljare än någonsin. Ändå kom jag därifrån helt tomhänt!

Lyckligtvis ligger en liten oansenlig källarloppis på samma gata och där hittade jag den här söta muggen.


Påslakanen hittade jag på samma loppis för två veckor sedan.


Det här tyget gör mig glad, gillar både färgen och mönstret! Men tyvärr är det lite slitet och håligt så det får klippas upp och användas som tyg istället för att sovas i.

Muggen hade en kul stämpel i botten och tillhör tydligen en serie med det roliga namnet "Supermugs". Den kommer från Staffordshire potteries i England.

Detta är mitt bidrag till Fabrikens söndagsbilder. 

Har du lyckats fynda något idag?

lördag, maj 07, 2011

Fina retrotyger och tygshop-tips!

 De här tygerna har jag beställt av Line, en dansk tygfantast med den fina bloggen Xoeinding

Underbara färger och mönster, eller hur?


Igår fyllde Line på med nya tyger i sin shop, och jag kunde såklart inte låta bli att beställa lite av de nya fantastiska godbitarna. Det här är några av läckerheterna hon säljer just nu:

Bild lånad från xoeinding.dk
Om du vill handla av dessa finingar så skynda dig, jag gissar att allt snart är utsålt.

Klicka på bilden nedan för att komma till Xoeindings tygshop.


Hoppas du har en härlig lördag!

fredag, maj 06, 2011

Rosa och turkost


Alla som är bekanta med mig och min blogg vet att jag älskar kombinationen  rosa och turkost.

I söndags åkte vi till Plantagen, där köpte jag en rosa plasturna och fyra praktfulla pelargoner i chockrosa. Sen åkte vi till Rusta där den turkosa plastmattan inhandlades till en mycket nätt summa.



Både mattan och blommorna får bo inomhus. Så nu har vi sommar- och balkongkänsla i vardagsrummet, och det gillas av katterna! :)

Önskar dig en finfin fredag!

torsdag, maj 05, 2011

Blommiga tyger

Det kom ett paket härliga blommiga tyger från Junette i Danmark för en tid sedan. Junette säljer massor av fina  tyger och tapeter från 60-70-talet, sånt som ger habegär hos mig! :)


Det var andra gången jag handlade av Junette, här ser du vad jag beställde förra gången. 

Förutom de sju tygbitarna jag beställt så fick jag en bonus i form av tio fina tapetkvadrater i blå toner med beställningen.


Åh, de här tygerna är helt ljuvliga... Jag ser mig inte mätt på dem. Nu återstår att bestämma vad det ska bli av dem. Ett lapptäcke i rosa/lila-toner kanske? Har du något bra förslag så tar jag tacksamt emot det! :)

Snart visar jag fler härliga tyger....håll utkik!

tisdag, maj 03, 2011

Tisdagstema - Favoritblomma

 Veckans tisdagstema i Fabriken är favoritblommor. Jag älskar blommor och måste ha blommande växter hemma året om för att trivas. Bland det bästa jag vet är vårblomningen då snödroppar, krokusar mm. tittar upp ur marken och ger löften om den ankommande våren och sommaren. Varje år ser jag fram emot den sagolika körsbärsblomningen, som gör mig alldeles lycklig!

Här kommer bilder på några av mina favoritblommor:

På bilderna ser du pelargon, orkidé, äppelblom, hortensia, körsbärsblom, ros, tulpan, magnolia, gerbera, pensé, novemberkaktus och krokus. Rosa och lila är de färger jag dras till, som ni nog ser...

Kolla in fler blomfavoriter i Fabriken.

måndag, maj 02, 2011

Mera "godis" i brevlådan

Det verkar inte finnas någon gräns för hur snälla och generösa mina bloggvänner är! Även idag låg ett paket och väntade på mig när jag kom hem från jobbet.

 Kolla så sött paketet var. Inte undra på det, för det kom från en riktig pralin, dvs. Pysselpralinen!


Paketet innehöll ett sött litet kort och en stoor bit av ett underbart tyg som jag beundrat många gånger på olika bloggar och även försökt att buda hem från Tradera (men misslyckats). Pralinen visade det på sin blogg för några dagar sedan (och skrev även några kloka ord om tygköp), jag kommenterade att jag gillar det och nu är det mitt! Jag är helt mållös av glädje och tacksamhet för att det finns så himla goa och generösa människor! Människor som man aldrig träffat, men som ändå vill dela med sig och göra någon glad. Det är så härligt!


Tusen Tack finaste Pralinen, du kan vänta dig något i brevlådan inom kort...:)