fredag, september 30, 2011

Höstens moodboard

Fabrikens första tisdagstema för säsongen var Höstens moodboard. Jag ville såklart delta med ett bidrag men vissa saker kom i vägen och jag hann inte i tid. Men här kommer i alla fall mitt lilla moodboard...


Bilderna kommer från ett reportage från inredaren Ulrika Jidströms hem som var med i FamilyLiving förra hösten. Jag har inte kunnat släppa dem sedan dess, älskar precis allt. Precis de här färgerna känner jag mig sugen på att ta in i hemmet just nu, en vit bas med massor av lila, rosa, brunt och några väl valda klickar av orange och chockrosa. Jag inspireras väldigt mycket av mixen mellan "mormors gamla kuddar och lampor" och raka moderna linjer och blanka ytor. 


Gillar hur hon byggt upp med Expedit-hyllor på höjden, önskar att jag hade högre i tak så att jag kunde härma det... Annars fattas bara en härlig rya och en gammal mormorslampa för att få till stilen. 

Kika in i Fabriken för fler höstiga moodboards!


måndag, september 26, 2011

Blå loppisfynd

Hoppsan, det blev inte mycket bloggat den senaste veckan. Fullt upp och problem med nacken sätter stopp för tid vid datorn (=bloggen)...

Här kommer i alla fall några bilder på gårdagens blå loppisfynd. Ett fint tyg och en Bitossi Rimini Blue-kruka (av Aldo Londi) var vad jag fick med mig från gårdagens bakluckeloppisbesök.






Ha en riktigt fin måndagskväll, det ska jag! (ska precis springa iväg och möta upp två vänner för en mysig middag ute...) Kram på er!

tisdag, september 20, 2011

Typiskt mig

Ida Susanne med den galet fina bloggen Sukkertöy for öyet har ofta roliga utmaningar på gång. Den här gången utmanar hon oss att ta en bild med saker som representerar oss själva och vår blogg. 

Det var faktiskt en ganska svår utmaning eftersom det finns så himla mycket jag gillar och skulle vilja ha med på bilden... 

Men här kommer i alla fall en (suddig) bild på saker jag tycker representerar mig och min blogg ganska bra: 


Jag gillar:

Färgglatt
Retro
Blommigt/blommönster
Blommor (gärna chockrosa)
Små vaser
IRAs plåtburkar
Te (tex. Kusmi)
Japanska dockor (kokeshi)
Papperspyssel
Vintage tapeter
Retro tyger
Tapetserade möbler
Catalina Estradas illustrationer 


Utmaningen går ut på att visa EN bild, men jag kan inte låta bli att slänga in ett litet collage med några extra bilder. 


Nu är jag nyfiken: Tycker du att jag lyckats fånga känslan i min blogg med bilden jag valt? 

Hoppas att du också vill vara med i utmaningen! 

Kram

fredag, september 16, 2011

Väska

Häromdagen fyllde en kär bloggvän jämnt och jag ville överraska henne med något handgjort av mig. Jag bestämde mig för att göra en väska och valde ut ett av mina finaste tyger i en lite grövre kvalitet. Jag sydde helt utan mönster, mått och nålar (jag är lite ivrig och otålig när jag skapar) men jag lyckades få till det rätt bra ändå. :)

Hittade en söt virkad duk i min samling som jag fäste på ena sidan. Sydde sedan på en knapp också. 

Insidan har ett foder i rosigt tyg och jag är rätt stolt över att jag lyckades få till en liten innerficka också. 

Jag trivdes bra med väskan själv och måste nog sy en till, men med en tidsåtgång på nästan tre timmar så gissar jag att det kommer att dröja innan jag får tummarna loss. Om dygnet ändå hade fler timmar...

Såhär såg förresten paketet ut. 


Nu tar jag bloggpaus över helgen och åker till huvudstaden där det blir jobbfest och 50-årsfest. (Jag är faktiskt redan på väg när detta publiceras eftersom jag gjort ett tidsinställt inlägg...) Kanske kommer det något litet inlägg från mobilen, vi får se. 

Trevlig helg! 

torsdag, september 15, 2011

Vinnarna....

Dags att avslöja vinnarna i min GiveAway! 

Spänningen stiger....

1:a priset går till...


Stadstjej blir Lantlolla med lott nr. 85.

Stort grattis, maila mig och berätta vilken Babe du föredrar (Mystic Babe till höger och Barcelona Babe till vänster). Välj också vilken av tapeterna du vill ha en bit av. Kom ihåg att skicka med din adress. :)

2:a priset går till....

Gult hus i svingen med lott nr. 56. Till dig kommer ett litet paket med tapeter. Maila mig din adress på: errymerry(at)hotmail.com

Jag använde mig av Random.org för att dra vinnarna.



Stort GRATTIS till er båda och TACK till alla som deltagit. Det kommer givetvis fler GiveAways längre fram... :)

onsdag, september 14, 2011

Awards

Den senaste veckan har jag fått motta två fina utmärkelser och jag blev såklart strålande glad över dessa! 

Den första kom från Dorthe med bloggen Oline Art (som jag nyligen tipsade om). 

Den andra kom från Rebecca med bloggen Rebeccas DIY. En blogg full av kreativa idéer och DIY:s som måste ses. 

Tusen tack till er båda! 

Tyvärr är jag så tråkig att jag inte skickar dessa awards vidare, jag har alldeles för svårt att välja ut vilka som ska få utmärkelserna, det finns för många härliga bloggar! :) Dessutom tar det tid (och tankemöda :P) att svara på de medföljande frågorna och den tiden har jag tyvärr inte nu... 

Om ni är nyfikna så kan ni kolla mina svar på tidigare awards här. :)

tisdag, september 13, 2011

Påminnelse och extravinster!

Idag vill jag bara påminna om min GiveAway där det strax är dags att dra några vinnare! Eftersom jag är så glad över att så många anmält sig så har jag bestämt mig för att lägga till några extravinster. 




1: Vinnaren kommer (förutom Babe-trycket alla de fina rosa sakerna) få en liten bit tapet (väljs från tapeterna på bilderna ovan).

2: Jag kommer dessutom att lotta ut ett tröstpris som (precis som förra gången) består av småbitar (ca.A4-storlek) av alla tapeterna på bilderna ovan. 

Förra gången var det kreativa Ninette som kammade hem tröstpriset och det här använde hon tapeterna till:


Fint va?! Jag är imponerad. Kolla in på Ninettes fina blogg för att se mer pyssel och kreativa idéer. Hon är grymt inspirerande! :) 

För att läsa mer om min GiveAway och anmäla dig, klicka här


Torsdag 15/9 kl.22.00 drar jag vinnarna!
Lycka till!



lördag, september 10, 2011

Hallen

Här kommer nu äntligen några bilder på resultatet av hallprojektet. Jag har tapetserat en brädbit (som redan satt på väggen) med tapet från RetroVilla. För att få en snygg kant så använde jag lite masking tape. I brädan har jag sedan skruvat upp de fina krokarna från Indiska

Men det är fortfarande inte klart... Igår budade hem något från Tradera som ska pryda väggen ovanför krokarna. 


I somras köpte vi ett Ikea PS-skåp som vi använder till förvaring av skorna. 

Lite småpill har jag också pysslat med, jag "klädde" en galge med masking tape... 

 ...och målade och tapetserade en nyckelhängare som jag köpt på loppis. "Sjal-galgen" nedan hittade jag hos Söstrene Grene, och den har exakt samma färg som krokarna från Indiska! 


Golvet skulle gärna få vara vitt och dörren tapetserad, men eftersom vi bor i hyresrätt så fårman vara nöjd med det man har...

Spegeln och skoskåpet i ek har jag tänkt måla. Men vi får se när det blir av... Alla tavlorna på väggen har jag själv gjort.

Hallen har går i U-form, så det är ganska svårt att få en helhet... Har försökt få till det genom att använda mycket vitt och grått som bas, och såklart härliga färgklickar som lyser upp. Här är vyn mot köket.



Nu är jag nyfiken på att få veta vad du tycker!  :)

onsdag, september 07, 2011

Färgterapi

Häromdagen gick "glödlampan" (alltså lågenergilampan) i vår taklampa i vardagsrummet sönder. Vi gick till Clas Ohlson och hittade där en variant med LED-belysning. Lampan kan ändra färg genom en enkel knapptryckning på en fjärrkontroll och är även dimbar med fem olika ljusstyrkor.  

Så nu har vi färg- och ljusterapi i vardagsrummet! :)
Vilket lyft för vår gamla Ikea-lampan Knappa, extra läckert att den ser ut som en blomma när man tittar underifrån. 


Min favoritfärg är den här: 
De tre nedersta knapparna på fjärrkontrollen (A S M) gör att lampan byter färg automatiskt i olika hastigheter. Måste säga att jag är rätt impad av alla dessa finesser. Ett extra plus är att den håller i 30 år (!) vid normal användning... 

Om du också vill ha en så hittar du mer info här.  

PS: Hallprojektet börjar bli klart men blev avbrutet pga. att jag blev sjuk i några dagar. Bilder kommer snart...:) 

lördag, september 03, 2011

Danmark igen... :)

Idag blev det ännu en tur över sundet för att shoppa lite smått och gott. Blev så glad över att hitta så här fina dahlior! 5 kronor styck kostade de i min favoritblomsteraffär i "Bycentret"...


Tiger har flyttat till nya lokaler i sommar och i deras nya sortiment fanns massor av fina matryoschka-saker.  Den minsta är en memo-hållare,  den mellanstora är en smyckesask och den stora är en sparbössa. 

Klädnypor och krokar fanns också i samma serie. Söta va?!


Köpte såklart några kort också. När de är så fina och man får tre för 10:- så kan man inte låta bli... Inne på Fötex hittade älsklingen blandsaft med Fanta-smak. Den var god. 

Jag hittade fler Margretheskålar och samlingen utökades med tre stycken idag. En vit, en orange och en lila. Den gröna köpte vi senast vi var i Helsingör och den blå och den rosa köpte vi gången innan. (Nu fattas bara 4 till en komplett samling.) 

Här visar jag glatt upp de fina blommorna. Nyklippt och med härlig sjal som jag hittade i en indisk affär i Köpenhamn.

Kram

torsdag, september 01, 2011

Projekt på G...

...i hallen. Denna fina krok från Indiska (gånger sex) och tapet från RetroVilla (dock ej de på bilden, utan denna) är involverade. Hoppas kunna visa upp resultatet efter helgen...


Någon som vill gissa på vad det blir??