onsdag, februari 29, 2012

UFO:n i skaparrummet!

För alla som någon gång undrat varför jag så sällan visar upp mitt underbara skaparrum/pysselrum/ateljé så måste jag  nu berätta sanningen....

Mitt skaparrum är invaderat av UFO:n! De fyller upp varenda vrå och gör hela rummet plottrigt och överfullt, det går knappt att få plats därinne, jag får flytta på dem hela tiden för att få plats att blogga och pyssla överhuvudtaget. Varje helg spenderar jag tid med att försöka organisera och göra plats, men ändå lyckas de sabotera allt hela tiden.

Här ska ni få se vad jag menar...

Gjorde en liten ommöblering, flyttade Expedithyllan och fixade samtidigt till den med lite rolig tejp (som jag fått av snälla Sanna) men det blev inte helt klart... = UFO 1 (alltså hyllan, inte Sanna! :))

I hyllan har jag några fina dokumentsamlare från 70-talet (i brunt och lejongult), de hade tyvärr massa klisterremsor som inte gick att få bort, så dem har jag också börjat tejpa på, ska sedan märka upp facken med Dymo-remsor = UFO 2.

Lite extra förvarig vore inte fel, så i somras (!) köpte vi en Lack-vägghylla. Som ni ser gör den inte vidare stor nytta för tillfället... = UFO 3.

Sen har vi den fiffga trådförvaringen som jag hittade på loppis för sisådär ett år sen.Jag var snabb med att sätta igång och grundmåla den, och sedan hände inte mer. Tanken är att den rundade delen på toppen ska bli tapetserad, och att alla trådrullarna ska få bo på den, såklart. = UFO 4.

Sen har jag ju de fina träbokstäverna som bildar mitt bloggnamn. Först köpte jag RRY (E var slut) och gjorde i ordning dem fint. Sedan var det (återigen) snälla Sanna som fixade ett E till mig. Men varför är det fortfarande shabby chic-vitt?? = UFO 5.

En av alla påbörjade pappersmobiler ser ni också på bilden. = UFO 6.


Jamen prylhyllan då, den är väl klar?! Nej... tyvärr. Den måste få ett varv lack innan jag kan hänga upp den på sin rätta plats. = UFO 7.

Och så har vi alla tygerna som ligger och dräller här och där. Strykta och klara för att klippas till lappar, men det händer ju inte av sig självt. = UFO 8. (Det fina fågeltyget är ett av mina senaste tygköp, LOVE it!)


I rummet finns också en lång tavellist där alla ofärdiga målningar står. Det här är en av dem. Några penseldrag till bara, så är den klar! Men det verkar aldrig bli av... = UFO 9.

Nu har jag bara visat er en bråkdel av alla UFO:N (unfinished objects) men jag tror ni förstår vad jag menar... Så nu vet ni det. "The truth is out there..."

Så här fint var det i alla fall i rummet när det var nyfixat.


Fler bilder finns här.

Ha en riktigt fin kväll!

12 kommentarer:

  1. Ditt hobbyrum är superprydligt och inspirerande!

    SvaraRadera
  2. Ja, herregud, jag vet exakt hur det är. Total UFO-takeover här också, med den lilla skillnaden att jag inte har något pysselrum, så de är i hela lägenheten... Blä.
    Mot klisterresterna, antar att du redan provat med diverse medel, men kemiskt ren bensin tycker jag brukar ha god effekt mot just klisterrester. Brukar ha en flaska hemma mest eftersom en del loppisar har den dåliga smaken att använda prislappar som sitter som berget. :)

    SvaraRadera
  3. Hej igen! :) Bensinen köper man i vanliga mataffärer, tror den står bland rengöringsprylarna eller möjligen ihop med aceton och sånt. Liten flaska, samma modell som acetonflaskan, svart etikett har jag för mig. Lycka till! :)

    SvaraRadera
  4. Det ska vara lite rörigt i allt skapande! Trots alla UFO:n ser det ut som du har ordning o reda på alla dina saker! / Annika

    SvaraRadera
  5. Hærlig!!!

    Jeg tenkte faktisk her en dag om jeg skulle ta bilder av alle mine UFOer, men jeg vet ikke om jeg orker for det er så maaaange ;o)

    SvaraRadera
  6. Känner igen mig. Måste också egentligen städa jämt i min atelje. Men blir ganska ofta så att jag bara flyttar iväg lite prylar så att jag får plats i ett hörn. Men ditt rum ser iallafall härligt ljust ut och har en massa potential.

    SvaraRadera
  7. UFO:n, ja såna har man ju en del av... Men dina UFO:n är ju så nära mållinjen, och den superfina prylhyllan trodde jag ju verkligen var klar, möblerad och allt som den är. Fast lack kanske måste på för att inte riskera att den färgar av sig mot en vägg t.ex? Och den kanske inte är ett UFO utan bara är på torkning, en extra lång sån ;)

    Om jag skulle rösta på ett UFO som du skulle kunna fixa klart så är det trådhållaren för den skulle ju vara perfekt att ha där på pysselbordet. På med tapeten och sen fylla tavlan med trådrullar i alla möjliga färger :)

    SvaraRadera
  8. Det ser ju ändå fantastiskt och inspiererande ut, trots alla UFOn :)

    SvaraRadera
  9. Oj, vad jag känner igen mig, en massa UFO:n överallt!Hittade precis din trevliga blogg som jag ska följa på bloglovin!Precis en likadan hållare för trådrullar har jag också köpt på loppis (den såg ut att komma från träslöjden att döma av texten på baksidan), jag borrade fler hål upptill och satte i fler träplugg för jag har MÅNGA trådrullar :)

    SvaraRadera
  10. Du har det så fint i ditt pyssel rum blir riktigt avis ;)
    Din blogg ger så mycket inspration,tack!
    Marina

    SvaraRadera
  11. Men åh vad smart att ha ikeas förvaring för påsar till omslagspapper! Det tipset tackar jag för :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig glad! ^_^