fredag, januari 27, 2012

Soffpyssel

Vissa dagar orkar man inte så mycket mer än att hänga i soffan. Men om man ändå vill göra något pyssel så finns det idéer att hämta tex. hos Pysselpralinen och Popetotrora.

Mitt pågående soffpysselprojekt består av hexagoner som jag syr ihop för hand. Ska bli en kudde, tror jag. Fortsättning följer...

onsdag, januari 25, 2012

Blommig stol

Resultatet av sömnadsseansen igår kväll blev ett stolsöverdrag.



Och två kuddar. Jag är otroligt glad över det fina lila tyget som jag beställt från epla.no, som jag nu kan beundra från sängen varje dag... Att tyget hade lite grövre  kvalitet gjorde att det passade perfekt till mitt lilla stolsprojekt.


Två kuddar som kan kombineras på fyra olika sätt -sånt gillar ombytliga jag. Det underbara turkosa tyget har jag fått av snälla Pysselpralinen, det marinblå kommer från bakluckeloppis och det lila/rosa tror jag att jag köpte av Junette Bay/Pattern Like.

Och min lilla Sezza poserade som vanligt så fint när jag skulle fotografera...

tisdag, januari 24, 2012

Sytid

Detta vackra tyg inspirerade mig och ikväll har jag äntligen spenderat lite tid med symaskinen.

Vad det blev visar jag en annan dag. Om du är nyfiken kan du ta en tjuvkik inne på Instagram. :)

(errymerry)

lördag, januari 21, 2012

Helgfrukost

Det dåliga fotoljuset som råder gör att det inte blir så mycket bilder och därmed inget att visa på bloggen... 

De här bilderna togs under förra helgen då vi hade turen att få uppleva en solig förmiddag där köket badade i januariljus vid den sena frukosten. 



Jag vill passa på att hälsa alla nya följare hjärtligt välkomna och tacka alla er som kommenterar. Själv är jag lite dålig på att kommentera hos er just nu, det blir mest bloggläsande i mobilen och det är lite krångligare att kommentera där, så ofta blir det inte av tyvärr. 

Förresten, idag upptäckte jag att min blogg är uppe i 199 följare och det känns fantastiskt kul! Nu är jag riktigt nyfiken på vem som blir nr.200! :) 


torsdag, januari 12, 2012

Sunflower och teakbyrå

Jag har gjort mina första loppisfynd för året och är riktigt nöjd!

Ljuslyktorna gav jag 10:- + 15:- för. De heter Sunflower och är formgivna av Göran Wärff för Kosta glasbruk på 70-talet (?).  Jag bara älskar det magiska ljuset de ger. Lyktorna står ovanpå mitt andra fynd, en byrå i teak som blivit renoverad med vit färg på "ramen". 

Här kommer några sneak peaks på den godingen, fler bilder kommer när jag har lite bättre fotoljus. 



måndag, januari 09, 2012

onsdag, januari 04, 2012

Nytt år - nya drömmar

Dags att göra årets första blogginlägg. Ett nytt år känns alltid som en nystart. Nya drömmar och planer väcks till liv och hoppas bli uppfyllda under året.

2012, det låter som ett år i framtiden.. Men det är NU.

Det är januari. Länge kvar till våren, man längtar efter ljuset och vårblommorna. I hemmet får denna längtan ta sig uttryck... Genom skira vita gardiner med blå blommor (från loppis), rosa tulpaner och en söt Primula. Precis som förra året i januari... :)



Hoppas att ditt år börjat bra och att dina drömmar blir sanna under 2012!