lördag, mars 31, 2012

Påskgult

Ännu mera påskpynt och påskgult har intagit vardagsrummet. Jag har äntligen gjort några retroägg, med hjälp av Randis fina DIY. Fler ska det bli...


Den gula mattan som brukar bo i skaparrummet har fått komma in och sprida lite påskkänsla i vardagsrummet. På dörren har jag fäst såna där gamla "dragspelsklipp" med tuppar och kycklingar.

Ja, och så här ser det ut i soffan just nu, ifall ni undrade. ;) Alla kuddar utom den chockrosa broderade lappkudden är hemsydda. På hyllan ovanför byrån har jag gjort en liten förändring sedan bilden togs... den får ni snart se.

PS: Jag önskar mig en ny (helst gammal) golvlampa alt. vägglampa att ha vid soffan. Gillar verkligen inte den här trista som vi har. Bara så att ni vet. :) 

onsdag, mars 28, 2012

IG

Några "random" Instagram-bilder från senaste veckan...

Loppiskopp

Det har inte blivit så många loppisbesök på sistone, men häromveckan tog jag en snabbtitt inne i nya loppisen här i stan och hittade en Staffordshire-kopp för en femma! Yes! (Den turkosa hade jag sedan innan.) Nu vill jag hitta fler färger...

måndag, mars 26, 2012

Påsk på intågande

Att pynta inför påsk och jul är bland det roligaste jag vet. I år ska vi vara borta hela påsken (i Köpenhamn) så det gäller att börja pynta i tid för att hinna njuta av allt fint...

Jag har plockat fram alla påskäggen, jag hade visst rätt många.. (10 stycken!)


Jag har inspirerats av danskarnas och norrmännens "fastelavnsris" och knutit rosetter av retrotyger i mitt vita "julris", så nu kan man väl kalla det för "vårris" och snart kommer äggen och det blir påskris. Toarulleugglorna har fått en ny gul kompis, men hen ser lite halvfärdig ut...

Jag har börjat sy lite kuddar med gula tyger, en är klar...


Och jag har hängt upp mina påskigaste/vårigaste gardiner.

Har du börjat pynta till påsk än? 

söndag, mars 25, 2012

Min stil

Temat i Fabriken för denna gång är Min stil, och eftersom det är ett så roligt tema så kastar jag mig in i leken med ett litet bidrag såhär i "sista minuten".

Om jag ska hitta på ett namn för min stil så skulle det nog vara något i stil med colorful retro bohem chic, typ.. ;) Dvs. jag gillar FÄRG, mönster och retro kryddat med orientaliska inslag. Jag gillar att ha en lugn bas med enfärgade ljusa väggar och golv, och att "kräma på" ordentligt med färg och mönster på textilier och detaljer, för att mönster och färger gör mig glad. Ett hem utan massor av färg skulle jag aldrig trivas i, även om det ser fint ut hos andra.

Blommor, blommönstrat och djurdetaljer är ett måste i min stil. Jag samlar på färgglada tyger, tapeter, burkar, brickor och glasprylar, så dessa saker hittar man överallt i mitt hem.



Vad skulle du kalla min stil?

Kika in i Fabriken för att se fler stilfulla bidrag! :) 

tisdag, mars 20, 2012

Ugglor i mossen

Nu var det ett tag sedan jag visade något pyssligt så jag tycker att det är på tiden att visa vad jag pysslat ihop sedan sist. Jag fick ett pysselryck för några dagar sedan och tänkte gör något påskigt, men istället kom de här söta/roliga (?) ugglorna till.


Det enda som behövdes för att göra dem var tomma toarullar, lite rester av tyger, spets och band och några knappar. Om någon är intresserad av en DIY så är det bara att hojta till så ska jag försöka få ihop en. Idén fick jag då jag såg någonstans (var har jag tyvärr glömt) att man lätt kunde vika en toarulle så att den fick "uggleöron". Vill man så går det ju att använda papper istället för tyg, eller helt enkelt måla direkt på toarullen.

Hursomhelst var det så skoj att göra dem så att jag nu börjat samla på mig fler toarullar. Måste bara på jakt efter fler ögonknappar, men jag törs nästan lova att det här inte var det sista ni sett av mina "påskugglor". :)

Mitt största problem just nu är bara att tiden inte riktigt räcker till något pyssel. Mitt nya jobb ligger i Malmö så jag spenderar numera ca.2,5 timme på tåg och bussar, plus att jag måste lägga mig jättetidigt för att orka upp på morgonen! :P Synd att jag inte sysslar med virkning eller stickning som vore lätt att ta med på tåget... Någon som har andra smarta tågpysseltips?

onsdag, mars 14, 2012

Figgjo-favorit

Bloggutmaningar är alltid kul och därför "slänger" jag härmed in ett bidrag till Frk.Eplegröts Figgjo-utmaning

Figgjo är ett norskt porslinsföretag som har gjort massor av fina mönster genom tiderna. Jag har bara en endaste Figgjo-sak och det är en liten assiett med blå blommor (den översta). Det är min Figgjo-favorit! 


Vet inte vad dekoren heter, men det kanske någon kan upplysa mig om. Den passar i alla fall fint ihop med Viola från Stavanger Flint (mitten) och Ahmet från Arabia (underst). Jag har som ni märker en förkärlek för porslin med turkos och blå dekor. På önskelistan finns något ur den grymt snygga Figgjo-serien Saturn

Gillar man Figgjo så finns även en supersnygg plansch med bilder av de olika dekorerna, av den duktiga illustratören Linnosaurus. Är lite sugen på en sån med... 

måndag, mars 12, 2012

Header till ReVinyl

Sedan senhösten har jag jobbat på ett riktigt kul designprojekt. Projektet har varit klart en tid och nu är det äntligen på plats, och det känns riktigt bra. :)


Siw med bloggen och Epla-butiken ReVinyl ville ha en ny logo/blogheader och hörde av sig till mig. Siw tillverkar massa fina produkter av vinylskivor, tex. elefantklockor som den på bilden. Efter skissande, maildiskussioner och olika designförslag så blev Siw mest nöjd med denna version. Mönstret på bokstäverna kommer från en tapet som Siw har i sin ägo. Läckert, eller hur?

Kika in till ReVinyl och ta en titt på hur logon ser ut på plats i bloggen.

söndag, mars 11, 2012

Grönt är skönt

Det är inte bara jag som har en färgutmaning på gång ju nu, hos Mrs Hardy är det grönt som efterfrågas. Jag kunde givetvis inte motstå att ta utmaningen och har under dagen gått runt med kameran inställd på att hitta grönt. Jag tänkte att jag inte hade så mycket grönt, men det blev en hel del bilder ändå!

Det vackraste gröna är det levande, dvs. växter. Tulpanblad har en underbart krispig grön nyans som ger vårkänslor! Den här maffiga tulpanbuketten kom världens bästa älskling hem med idag. :)



Grönt finns i många sköna nyanser, min favorit bland grönfärgerna är den som drar mot turkost (som jag brukar kalla jadegrön). Den som här syns på min tumnagel, mattan och skeden längst till höger. 

Grönt glas är riktigt läckert, jag har en hel del sådant men det mesta står i ett skåp just nu eftersom jag inte har plats att ha det framme... De söta likörglasen står vanligtvis i vitrinskåpet. Burkarna från Ira Denmark är andra gröna favoriter. Den lilla burken är från Tiger.

De tyska glasburkarna från 70-talet har jag i grönt, blått, brunt och vitt. De gröna är finast! Snyggaste glaset från Marimekko matchar dem fint. :)

Mer grönt glas som får stå framme är den söta lilla karamellskålen med ett lock som påminner mig om ett tivolitält och den runda minivasen. Den gröna växten är ett myrtenträd som jag fick i avskedsgåva då jag slutade på förra jobbet för en vecka sedan. Har alltid önskat mig en sån men aldrig köpt en, så jag blev jätteglad!



Gröna elefanter bor också hos oss. En i keramik (loppisfynd) och en i tyg (från Solig). Filten är också en kär grön ägodel, den budade jag hem från Tradera.

De här krukorna i jadegrönt gillar jag, för färgen och för att de är lite krackelerade och ser handgjorda ut. Växterna är fejk, men det såg ni inte va?? ;) Buddhan har stått i hallen och varit på väg att flytta ut, men än så länge har han inte kommit utanför dörren...

Till sist ett fint litet anteckningsblock och mitt söta iPhone-skal som också går i gröna toner.

Kika in hos Mrs Hardy för att se mera sköna gröna bilder! Kanske vill du också delta?

Och haka gärna på min röda utmaning också.

onsdag, mars 07, 2012

Lite rött är sött

Rött har aldrig varit någon favorit hos mig, även fast jag älskar färger. Jag vet inte riktigt varför, men rött går liksom bara inte ihop med mig, varken i inredningen eller på kläder. Men lite rött är sött och några röda detaljer har smugit sig in hos mig... och jag älskar dem!




I hallen står två glada flugsvampar och förvarar mynt. De minsta har jag fått av goaste Lycke och den största fick följa med från Tiger för att bli sällskap åt den andra.

Hos (och på) andra kan det vara hur tjusigt som helst med rött i större mängder, men hos mig är det bara små detaljer som får sticka ut med sin "rödhet". Färger som är fina ihop med rött enligt mig är rosa, vitt, ljusblått, turkost-och "som av en händelse" är det just dessa färger som hamnat tillsammans med de fina svamparna!

Här är fler fina röda detaljer som finns hemma hos mig.



   



Nu utmanar jag DIG att visa dina röda saker, vare sig de är få eller många! 

Nedan länkar jag till dem som deltagit i utmaningen: 

PS: Eftersom jag gärna vill att ni ska kunna lägga in era länkar själva och få "thumbnails" så håller jag på att utforska inlinkz.com, förhoppningsvis blir det klart snart! Uppdatering: Har tyvärr inte haft tid att fixa det, så jag får fortsätta med "manuella" länkar den här gången.  

söndag, mars 04, 2012

Vårtecken

De senaste dagarna har det varit vår i luften! Solsken, fågelkvitter och åtskilliga plusgrader... Häärligt!

Några säkra vårtecken har också kikat upp ur marken.