söndag, juli 29, 2012

Lila retro/vintagetyger

Att jag samlar på retro/vintagetyger är ju ingen hemlighet precis... I alla möjliga färger såklart, men den färg som får mitt hjärta att bulta lite hårdare är lila, både för att jag älskar lila och för att lila är en av de ovanligare färgerna bland retrotygerna.

Min samling utökas stadigt, speciellt sedan jag gick med i FB-gruppen Vi som älskar 60-70 tals tyger där man kan köpa, sälja och byta tyger med andra retrotygsfantaster över hela landet. Men det var himla längesen som jag visade några nya (gamla) älsklingstyger, så nu tycker jag att det är dags. Titta och njut!

Det här är mitt absoluta favorittyg för tillfället! Det har jag köpt av PysselEwa (i FB-gruppen) och det är ett grovt tyg från ett fd. överkast. Planen är att sy ett överdrag till fotpallen som tillhör soffan i detta tyg. 


Det här är en stor duk i kraftigt material. Köpt i en anna FB-grupp som heter Köp & sälj Retroprylar. Ingen plan för det finns än, hade nog gjort sig fint som "bonad" eller tygtavla på väggen, eller varför inte överkast. 


Senaste tillskottet från Etsy, påslakantyg köpt av FrauSvensson som har bloggen Lullaby & LaLa

Massa underbara påslakantyger på rad. De kommer från alla möjliga ställen. Byten med andra bloggare, Etsy, loppis osv. Ska bli till lapptäcke och kuddar så småningom. 




Jag har verkligen en skatt, och jag vårdar den ömt! Hittar du nån favorit bland mina lila tyger? 



fredag, juli 20, 2012

Glada molnet och "mandalakudden"

Igår fick jag hem ett underbart tyg och blev riktigt inspirerad! Äntligen satte jag mig vid symaskinen som stått orörd en längre tid och blev sedan sittande där hela kvällen och halva natten! Äntligen fick jag sytt en molnkudde, som jag sett på många danska bloggar, tex. BareWunderbar och en ny favoritblogg som heter Nullergojen. Har ingen aning om vem som egentligen var först med dem, vet du?

Sedan sydde jag tre örngott/kuddfodral av några favorittyger och till sist en liten lappkudde av spillbitar som jag dekorerade med en fin liten virkad duk - älsklingen tycker att den liknar en mandala. Jag ville knappt gå lägga mig, men 02.15 fick jag ge mig. Nu är jag sugen på att spendera fler kvällar (och nätter) vid symaskinen, det finns ju ändå inget annat att göra eftersom det bara regnar hela tiden...



De tre kuddfodralen har inte kommit på plats än så dem visar jag en annan dag. Imorgon tror jag att jag ska försöka färdigställa en trekantslappkudde som jag börjat på för länge sedan... Jag har så många fina tyger som bara ligger i högar, så nu är det dags att de får komma fram och lysa upp hemmet istället!

Har även massa tapetidéer, så håll utkik, det kommer fler pysselinlägg inom kort! :)


måndag, juli 16, 2012

Senaste loppisfynden

Jo, jag loppisfyndade ju lite häromdagen. Inga stora grejer, men ändå något som jag är riktigt nöjd med. Kan ni se vad det är jag har hittat? 


Inte? Men kolla lite närmare då....


Jo, det är en golvlampa! I bästa 70-talsstuk, i kopparfärg som passar finfint till "kopparsolen" på väggen.  Ja, och till häftigaste fåtöljen såklart. 

Och så fyndade jag två lapptäcken i rosa toner och massa fina karamellfärgade grytlappar, som kanske blir kudde eller filt nångång.... i framtiden. 


Ska bara tvätta täckena och sen får ni nog se bättre bilder på dem. Har inte bestämt om jag ska behålla dem eller sälja dem vidare, men tyckte de var för fina för att lämnas. 

Vad har du loppisfyndat i sommar? 

Fjärilar

Är så glad över mina nya (fast gamla) glasunderlägg/coasters som kom med posten i fredags. Visst är de underbara!?

Har också gjort några små loppisfynd som jag snart ska visa...

tisdag, juli 10, 2012

Sommarbilder

Jag fortsätter att posta Instagram-bilder så att bloggen slipper vara så händelselös...

Lite sommarbilder idag.
1.söndagens pytteloppisfynd, ett zoo som ryms i handflatan.
2.en av kopparna som jag sålde för att få plats med de nya.
3.ett glas vin
4.sommarmat
5.ett nytt tyg som jag länge velat ha - hittade det i Etsy-butiken FrauSvensson (som har Ulla Lullaby-bloggen)
6.randiga sommarnaglar

fredag, juli 06, 2012

Loppislycka!!

Hittade porslinet jag länge drömt om på loppis idag. 115:- för 24 delar av Thomas Germany-serien. Happy happy!!! :)

Piffat badrumsskåpet

Jenny Bergvall(Dahlkar) visade upp sitt badrumsskåp som hon piffat upp med vaxduk och mönstrad tejp. Jag blev så inspirerad att jag var tvungen att göra detsamma med vårt trista och nötta badrumsskåp. Nu är det rooosa och mycket finare! :)
Rosorna på vardagsrumsbordet är också rosa.