torsdag, juni 23, 2011

Margrethe-skålar och annat fint...

Igår blev det en tur över sundet igen. Känns alltid bra att åka utomlands när man inte har något annat att göra. :D Vi strosade runt i solskenet och bara njöt av atmosfären i Helsingör, och undrade varför vi inte bor i Danmark... Där är det ju så mycket mer färgglatt och mer avslappnat än här i Sverige. Och i helt vanliga matbutiker (tex. Kvickly & Fötex) kan man köpa Rostis Margrethe-skålar till vrakpriser jämfört med vad de kostar här. En 2-liters kostade 69 DKK. I Sverige får man punga ut ca. 175:- för samma sak.

Vi bestämde oss för att påbörja en samling av dem, de är ju väldigt fina OCH väldigt bra att ha. Vi har redan använt dem massor! Och eftersom de är så fina så blev det en hel fotosession med dem och några söta små matboxar som vi också köpte.





Ja, jag till och med byggde torn och hade mig, som ni ser! Tänk vad kul man kan ha med lite färgglad plast och en kamera... :D Hahaha.

Hyllpappret med äpplen kommer från... ja, det har ni väl redan gissat? TIGER! Det mesta av deras fina äppelprodukter var redan slutsålda, så jag är glad att jag lyckades knipa åt mig några burkar senast. 

PS: Idag var jag in på Lagerhaus och såg att gardinerna som jag visade här fanns kvar i deras rea-sortiment. 79 pix kostar de, så om det är någon av er som vill ha ett par så säg till! :)

7 kommentarer:

  1. En riktigt fin början på en samling. :)
    Glad midsommar på dig! Kram

    SvaraRadera
  2. Dette blir en flott samling ja :o)
    Til å bli glad av.

    SvaraRadera
  3. Jag vill åka till Danmark.

    SvaraRadera
  4. HEI! Herlig samling allerede:) Jeg elsker plastikk i farger!! Fant to små søte (svenske faktisk) på siste loppis jeg var på, de må jeg nok vise frem en dag:) Det har vært en rolig st.hans for vår del. Vi har vært på Lillehammer og henta en ny arbeidsbil til Lars :) Men det har regna i hele dag, så noe bål og grilling hadde det nok ikke blitt likevel. I morgen er det begravelse, skal være glad når den er over kjenner jeg. Så nå må jeg gjøre siste forberedelser, og så finne senga! Jeg er veldig intr i gardiner!!! Er det 79 per lengde eller for 2? Nattaklem.

    SvaraRadera
  5. Så mye fint du har fått allerede! ;)
    Jeg har også Rosti, men ikke så mye som deg. De er så praktiske, og av god kvalitet. Jeg har kjøpt mye melamin av Rice og fra Søstrene Grene også, elsker å bruke det på kjøkkenet! :)

    KLEM

    SvaraRadera
  6. Åhh lyllo dig som bara kan åka över sundet sådär när ni har lust! Jag var faktiskt i Frederikshamn i veckan och fick tag på vaxdukstyget med äpplen ;-) Tyvärr var äppleburkarna på Tiger slut men jag knep en rulle med hyllpappret iallafall...

    Kraam Lotten

    SvaraRadera
  7. Jag var i stan idag och jag märker att det kommer lite mer färg på sakerna som de norska inredningsbloggarna har, det tycker jag är kul!

    enkla nettan

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig glad! ^_^