onsdag, februari 08, 2012

Glas i inredningen

Då var det dags att "stämpla in i Fabriken" igen. Denna gång är temat glas i inredningen. Ett himla kul tema för en glasnörd som mig! Jag har massor av glasprylar och nu har jag fått sätta stopp för inhandlandet eftersom jag tyvärr inte har plats för fler skålar, vaser och ljuslyktor... Här kommer ett litet urval av mina glasfavoriter.

Kivi-lyktorna från Iittala hör till mina absoluta favoriter. Allt började med de två koboltblå som jag fick i 20-årspresent av en kär vän. Nu har jag 14 stycken men vill såklart ha fler! På bilden syns också två  av IittalasTris-lyktor, som inte produceras längre. 

Nästa stora Iittala-favorit är Festivo-ljusstakarna. Tre är ärvda (de största), en är Traderafyndad och den sista är ett nyköp. 

Marimekkos/Iittalas Mari-skålar är ännu ett samlingsobjekt. Har en liten blå...

...en stor lila och en liten klar. Vill såklart ha fler, men så var det ju det här med utrymme! 

Den här fina liknar ju Iittalas skålar väldigt mycket men är en jumbovariant av en annan tillverkare. En födelsedagspresent som jag blev riktigt glad över! 

Den här skålen vet jag inget om, mer än att jag älskar både färgen och formen. Loppisfyndad såklart. 

Marimekkos Sukat Makaralla ("korvade strumpor") är helt enkelt fantastiska! Men inte billiga... Tur då att jag fick dem i present av in käresta, då vi firade tio år ihop. :) 

Här är en del av min blå/turkosa glassamling. De tre bakersta vaserna är loppisfynd, hyacintvasen är från Tiger och de två små vaserna längst fram kommer från Mio 

Orrefors Pastillo-skålar är jag också kär i. Dem har jag också fått av kärleken. De är sådär härligt tunga, och formen är fulländad enligt mig. De passar till både godis/nötter och som ljuslyktor. 

De här lyktorna har också en skön tyngd, och är mitt senaste loppisfynd. De tillverkades på 70-talet (tror jag) och heter Sunflower. Skenet från dem då de är tända är helt magiskt... 

Sist men inte minst så måste jag ju visa min kära glasflamingo. Det är en sån där pryl som man blir glad av att se. Jag gick och tummade på den många gånger inne på Åhléns och överraskades av en tungt paket förra julen som innehöll just denna!  Ännu en gång var det min älskling som gjorde mig glad. :) 

Jag har en samling lila glas också, men dem får jag visa en annan gång. Om du vill se mer glas nu så kan jag rekommendera ett besök i Fabriken!

PS: Tavlorna i inlägget är gjorda av mig, förutom den sista i orange och rosa som jag fått av Malin

19 kommentarer:

  1. Åh, så mycket fint, glas är så vackert både färgat och ofärgat.

    SvaraRadera
  2. Jeg er HELT vild med din flamingo hvor er den bare flot, den blå "skål" har jeg vinglas i :D

    SvaraRadera
  3. Nydelige glassting.
    Flamingoen er en STOR favoritt av alle tingene.

    Ha en fin kveld.
    Linda.

    SvaraRadera
  4. mm, många fina saker här! :)

    jag samlar också på Iittala Kivi, och lustigt nog var mina första också de koboltblå! har nu 24 st, och den samlingen fylls bland annat på vid blodgivning (när man får en sån som tackgåva). den rosa färgen är fin, den har jag inte än!

    SvaraRadera
  5. Åh så fin samling! Kul med den trekantiga genomskinliga turkosvasen...jag har ju en likadan....hittad på loppis...skulle vilja ha fler....

    /Maria

    SvaraRadera
  6. En riktigt fin kavalkad! Jag är också lite extra fäst vid Iittala och färgat glas. Tack för titten! :)

    SvaraRadera
  7. Snygga saker! Jag måste också ta och fota mina glasprylar snart! Marimekkoskålen är en favorit här hemma.. !

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig samling glas du här. Färgglatt, såklart. :-)

    SvaraRadera
  9. Så himla fint! Älskar också färgat glas :-) Marimekko-skålarna är helt underbara! *önska* :-)

    SvaraRadera
  10. Alltid så färgglatt och fint att komma in här! Den där flamingon gillar jag! Gick också kände på den en massa ggr, men min sambo gillade den inte alls - så det blev inget. Ha det gott!

    SvaraRadera
  11. Hei kjempe fint innslag, og ja enig med du at Iittala har veldig mye fint... Har selv begynt å samle på dråpe-serien som er rett og slett bedårende. Men et lite spørsmål... Hvem har laget bildene som står bak Kivi-lyktene dine? var kjempeflotte med veldig fine farver?

    ha en finfin dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bilderna/tavlorna bakom Iittala-lyktorna har jag gjort själv. Kul att du gillar dem! :)

      Radera
  12. Hei, jeg elsker bloggen din! Fant den via Instagram:)

    SvaraRadera
  13. Vad kul att du vill vara med i min give away ♥ Jag blir alltid så nervös och tänker "tänk om ingen vill vara med". Men nu känns det lite bättre :)

    Kram till dig!

    SvaraRadera
  14. Åh, vilket fantastiskt färgsprakande inlägg!! De där marimekkoglasen, alltså.. De vore inte fel! //Petronella

    SvaraRadera
  15. Åh så många fina saker! Många härliga lyktor. Jumbo-skål kopia av annat märke gillar jag :) hade en och köpte två till i helgen. Lycklig :)

    SvaraRadera
  16. TAkk for kommentarene dine også.. ja jeg likte bildene kjmepe godt.. de var riktig så flotte. Er det noe du kunne tenkte deg å selge? Og ev. til hvilken pris?

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag säljer gärna prints av mina konstverk. Just nu har jag bara ett kvar (Sad babe, längst till vänster). Det kan du få köpa för 135SEK inkl. frakt. Jag kommer att trycka upp fler så snart som möjligt.

      Radera

Tack för din kommentar, den gör mig glad! ^_^