onsdag, mars 14, 2012

Figgjo-favorit

Bloggutmaningar är alltid kul och därför "slänger" jag härmed in ett bidrag till Frk.Eplegröts Figgjo-utmaning

Figgjo är ett norskt porslinsföretag som har gjort massor av fina mönster genom tiderna. Jag har bara en endaste Figgjo-sak och det är en liten assiett med blå blommor (den översta). Det är min Figgjo-favorit! 


Vet inte vad dekoren heter, men det kanske någon kan upplysa mig om. Den passar i alla fall fint ihop med Viola från Stavanger Flint (mitten) och Ahmet från Arabia (underst). Jag har som ni märker en förkärlek för porslin med turkos och blå dekor. På önskelistan finns något ur den grymt snygga Figgjo-serien Saturn

Gillar man Figgjo så finns även en supersnygg plansch med bilder av de olika dekorerna, av den duktiga illustratören Linnosaurus. Är lite sugen på en sån med... 

8 kommentarer:

  1. Figgjo er herlig:-) Det er en del serviser jeg kunne tenke meg, ja;-) De passet virkelig godt sammen de ulike delene du har der! Men så er jeg veeldig fan av mix & match, og har ingen hele serviser hjemme:-)

    Klem

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt härlig blogg du har och så läckert med att retro:)
    kul att du tittade in hos mig
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  3. I love these. I was just looking at lots of figgjo today and dreaming of owning most of it! x

    SvaraRadera
  4. Hei
    Så gøy at du deltar :)
    Jeg vet ikke hva mønsteret heter. I boken som er premien, og som jeg selv har står det bare at det er utgitt i 1970. :)
    Jeg har midags tallerkner i dette mønsteret selv.
    "sjelero med figgjo" plakaten til linnosaurus må du kjøpe deg - den er så fin!
    Ha en fin morgen dag!

    SvaraRadera
  5. I have 1 piece of figgjo. it's hard to find in France ...

    SvaraRadera
  6. HEI! Så fint det Figgjofatet var! Har aldri sett dette mønsteret!! Jeg er på jobb i kveld. det er heldigvis stille, så da kan jeg ta ei runde innom mine favorittblogger :) Det går så i et for tidem at jeg rekker det ikke så ofte som jeg har lyst!! Håper alt står bra til med deg! KLEM.

    SvaraRadera
  7. Jag hittade fem just sådana assietter på loppis förra helgen, kommer inte ihåg om jag gav 10 eller 20 kronor (för allihop alltså) men ett fyndpris var det hur som helst! De är hittills det enda jag har från Figgjo också.
    Har kollat på dem, men det står inget namn på mönstret där heller, men alla är märkta med 1975 utom en som är märkt med 1977. Den sistnämnda har en liten rad med upphöjda "prickar" innanför blomraden också, som endast kan anas på de övriga.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig glad! ^_^