söndag, mars 11, 2012

Grönt är skönt

Det är inte bara jag som har en färgutmaning på gång ju nu, hos Mrs Hardy är det grönt som efterfrågas. Jag kunde givetvis inte motstå att ta utmaningen och har under dagen gått runt med kameran inställd på att hitta grönt. Jag tänkte att jag inte hade så mycket grönt, men det blev en hel del bilder ändå!

Det vackraste gröna är det levande, dvs. växter. Tulpanblad har en underbart krispig grön nyans som ger vårkänslor! Den här maffiga tulpanbuketten kom världens bästa älskling hem med idag. :)



Grönt finns i många sköna nyanser, min favorit bland grönfärgerna är den som drar mot turkost (som jag brukar kalla jadegrön). Den som här syns på min tumnagel, mattan och skeden längst till höger. 

Grönt glas är riktigt läckert, jag har en hel del sådant men det mesta står i ett skåp just nu eftersom jag inte har plats att ha det framme... De söta likörglasen står vanligtvis i vitrinskåpet. Burkarna från Ira Denmark är andra gröna favoriter. Den lilla burken är från Tiger.

De tyska glasburkarna från 70-talet har jag i grönt, blått, brunt och vitt. De gröna är finast! Snyggaste glaset från Marimekko matchar dem fint. :)

Mer grönt glas som får stå framme är den söta lilla karamellskålen med ett lock som påminner mig om ett tivolitält och den runda minivasen. Den gröna växten är ett myrtenträd som jag fick i avskedsgåva då jag slutade på förra jobbet för en vecka sedan. Har alltid önskat mig en sån men aldrig köpt en, så jag blev jätteglad!



Gröna elefanter bor också hos oss. En i keramik (loppisfynd) och en i tyg (från Solig). Filten är också en kär grön ägodel, den budade jag hem från Tradera.

De här krukorna i jadegrönt gillar jag, för färgen och för att de är lite krackelerade och ser handgjorda ut. Växterna är fejk, men det såg ni inte va?? ;) Buddhan har stått i hallen och varit på väg att flytta ut, men än så länge har han inte kommit utanför dörren...

Till sist ett fint litet anteckningsblock och mitt söta iPhone-skal som också går i gröna toner.

Kika in hos Mrs Hardy för att se mera sköna gröna bilder! Kanske vill du också delta?

Och haka gärna på min röda utmaning också.

11 kommentarer:

  1. Så mycket fina läckra saker du har i rött och grönt..hade jag haft mer ordning här hemma så hade jag gärna hakat på utmaningarna..men men det går nog fler tåg.. =)

    Hoppas du får en toppenfin ny vecka gumman! <3
    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  2. Takk for hilsen. Så fine medisinglass du har!

    SvaraRadera
  3. Mange fine, grønne detaljer hos deg! Jeg likte glasset fra Marimekko veldig godt:)

    SvaraRadera
  4. Så herlige grønne detaljer :)
    Lekkert!! :)

    ..jeg måtte slenge meg med også..
    Har ikke så mye grønt hjemme, men
    noe klarte jeg å fiske frem ;)

    STOR
    KLEM

    SvaraRadera
  5. Mycket härligt grönt och skönt! Och roligt att få återse elefanten, den ser ut att trivas bra hos dig.

    SvaraRadera
  6. Jaggu så fant du grønt, masse fint! grønt glass er best :)

    SvaraRadera
  7. Tulpaner är så härliga att ha på bordet. Man blir så glad! Och vilken fin blogg du har. Blev helt förtjust i alla färger. Teskåpet och skafferiet med alla burkar... Mm, man blir bara glad av att se bilderna, jag kan tänka mig hur det är live. Förresten, gå gärna in och kika på www.skyddsangel.se och kanske lämna en hälsning eller två?
    /Jossan

    SvaraRadera
  8. Vilken färgprakt!


    Passa på att delta i min tävling där man kan vinna 100 st egendesignade klädetiketter.

    //Lina

    SvaraRadera
  9. Jag hänger på den gröna utmaningen också, du har så fantastiskt fina och inspirerande bilder att man bara inte kan låta bli :)

    http://www.sysslan.com/2012/03/gront-ar-skont.html

    SvaraRadera
  10. Tänkte fråga vart du köpt ditt skal till din iphone? Jättegulligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. iPhone-skalet kommer från Accessorize. De har mycket fint!

      Radera

Tack för din kommentar, den gör mig glad! ^_^