torsdag, november 17, 2011

Lamp-makeover och annat pyssel

I måndags när jag kom hem från jobbet hade jag massor av energi och dessutom äntligen lite  tid över till att färdigställa några av mina 1000 små pysselprojekt.

Den här lampskärmen fixade jag till redan i somras, och grundmålade träfoten. Sedan har den stått i ett skåp, och bara väntat och väntat.... Nu blev den äntligen klar!


Älskar både tyget, den lila minbollfransen och den bulliga lilla foten - tycker att det blev en perfekt kombo. När jag gjort lampskärmen så tyckte jag att den på något konstigt vis såg bekant ut, och då kom jag på det - Lotten har ju gjort en lampa i samma tyg, och jag använde den i hennes header! ;) 

Ett annat projekt var denna "brevkorg", köpt på IKEA för många år sedan och trist i ljus träfärg. Den fick några lager chockrosa och turkost inuti och sedan tapetserade jag den med underbar tapet som jag fått av Petra


Är mycket nöjd med färgen Traditional Craft Paint (från Panduro). Den är lätt att måla med, fäster på det mesta och får en härlig matt yta som man sedan kan lacka om man vill. Jag ville behålla den matta '"sammetslooken" på lampfoten men var orolig för att färgen skulle bli fläckig utan lack, så jag lackade med halvmatt lack efter tre varv färg och målade sedan på färgen ett varv till utanpå lacken och det blev jättebra! 



Nu är jag krasslig och har varit hemma och vilat i två dagar. Längtar tills jag mår bättre, jag vill fortsätta att pyssla loss och kanske bli klar med något av de återstående 998 projekten! ;)  Från och med nu är det julpyntsidéer som ska få bli verklighet... och på måndag är det faktiskt min tur att ta över pinnen i Pysselstafetten.

9 kommentarer:

  1. Vilka härliga mönster och färger!

    Krya på dig. Det blir kul på måndag och se vad du har hittat på:)

    SvaraRadera
  2. Man bliver i super godt humør af dine billeder.

    SvaraRadera
  3. Så fin lampe!! Og fargerike fine bilder:) Håper formen din blir bedre snart! KLEM.

    SvaraRadera
  4. Herlig!
    ...Deilig med litt farger og retro! Sånt gir energi*smile*

    Flott senkveld til deg!
    Klem klem

    SvaraRadera
  5. Hvor er den lampe bare blevet smuk! Du er simpelthen så god til at sætte tingene sammen:-)

    SvaraRadera
  6. Lampen ble kjempefin! Stoffet var helt nydelig! :) Visste ikke at craftpaint var så bra. Hmm, det må testes ut en dag. Har 1000 prosjekt (om ikke mer) i hodet jeg og. Men har aldri tid til ting omtrent. Hehe.

    Ha en fin helg :)

    SvaraRadera
  7. Vilka fina grejer du pysslat ihop! Superläckert med matchningen! Snyggt jobbat!

    Ha en skön fredag!

    Kram Emelie och Elin

    SvaraRadera
  8. Så fine tapeter;) Ha en god helg, klem W

    SvaraRadera
  9. Åhh vad fin lampan blev! Visst är det samma tyg som i min lampskärm ;-) Jag älskar det tyget! Brevkorgen blev ju urfiin den med... härlig tapet!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig glad! ^_^